Skip to content

Den of Data platform

Data gedreven bedrijven hebben robuuste oplossingen nodig voor het beheren en analyseren van grote hoeveelheden gegevens in hun organisaties. Deze oplossingen moeten schaalbaar, betrouwbaar en veilig genoeg zijn voor gereguleerde industrieën, en ook flexibel genoeg om een ​​breed scala aan gegevenstypen en gebruiksscenario’s te ondersteunen. De vereisten gaan veel verder dan de mogelijkheden van een traditionele database. Dat is waar het datawarehouse of het datalake om de hoek komt kijken.

Bij Den of Data hebben wij een data platform ontwikkelt dat aan bovenstaande eisen voldoet.

Denkt u nu daar zijn wij nog lang niet aan toe? Of dat zal wel ver buiten ons budget vallen? Of ik wil nog niet in de cloud? Geen probleem! Door de schaalbaarheid en de flexibiliteit van het platform is er relatief snel een rendabele business case te maken. Zowel voor de cloud als voor een on premise oplossing.

Wat is een dataplatform?

Een dataplatform is een geïntegreerde technologische oplossing waarmee gegevens in database(s) kunnen worden beheerd, geopend en geleverd aan gebruikers, gegevenstoepassingen of andere technologieën voor strategische zakelijke doeleinden.

Een datawarehouse maakt de inzet en inrichting van Business Intelligence (BI) binnen uw organisatie een stuk eenvoudiger. Het datawarehouse verzamelt, valideert en combineert data afkomstig uit diverse operationele systemen binnen én buiten uw organisatie. Het is tevens de plek waar kritisch naar de kwaliteit van de data wordt gekeken en waar data wordt gemodelleerd zodat deze direct is te analyseren door de eindgebruiker. Het is uw fundament voor een betrouwbaar Business Intelligence proces. En daarmee het startpunt om data gedreven te werken.

Voordelen van een Datawarehouse:

 • Breng alle data in uw organisatie onder in één systeem;
 • Combineer data uit meerdere systemen om tot nieuwe inzichten te komen;
 • Verbeter de kwaliteit en consistentie van uw data;
 • Sneller analyseren van data binnen uw organisatie;
 • Eén bron van waarheid: ieder persoon gebruikt dezelfde definitie voor dezelfde KPI;
 • Beveilig uw data en bepaal per persoon wie welke data mag inzien;
 • Historische data: bekijk data uit het verleden ook wanneer dit niet in uw bronsystemen wordt vastgelegd;
 • Ontlast uw operationele systemen.

De Business Intelligence tool .

De BI tool haalt informatie uit het datawarehouse en kan deze snel omzetten in heldere rapportages en dashboards. Met één koppeling naar het datawarehouse heeft u direct inzicht in al uw data. Bijkomende voordelen zijn de veiligheid (u bepaald wie wat mag inzien), de snelheid van analyseren en iedereen in uw organisatie kijkt op dezelfde manier naar data.

Om onze datawarehouses op te bouwen maken we gebruik van de complete Microsoft BI Stack en desgewenst Qlik of Tableau als rapportagetool. Dit kunnen we zowel on premise als in de cloud.

Onze consultants zijn gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van datawarehouses. Daarnaast kunnen ze u ondersteunen bij data migraties. Wij nemen u als organisatie mee in uw in het managen van uw data en kunnen u precies vertellen hoe uw ideale datawarehouse eruit komt te zien.

Voordelen van het Den of Data platform in de cloud:

Het wordt automatisch gemanaged

 • Met een clouddatawarehouse kunt u het beheer uitbesteden aan cloudproviders die moeten voldoen aan service level agreements. Dit levert operationele besparingen op en kan uw interne team gefocust houden op groei-initiatieven.

Het kan een betere uptime bieden in vergelijking met on-premises datawarehouses

 • Cloudproviders zijn verplicht om aan SLA’s te voldoen en een betere uptime te bieden met een betrouwbare cloudinfrastructuur die naadloos kan worden geschaald. On-premises datawarehouses hebben schaal- en resourcebeperkingen die van invloed kunnen zijn op de prestaties.

Het is gebouwd voor schaal

 • Datawarehouses in de cloud zijn elastisch, zodat ze naadloos kunnen worden opgeschaald of verlaagd als uw bedrijfsbehoeften veranderen.

Het is kosteneffectief

 • Met cloud profiteert u van flexibele prijzen door te betalen voor wat u gebruikt of door een meer voorspelbare optie met vaste prijzen te kiezen. Sommige providers rekenen per doorvoer of per uur per node. Anderen rekenen een vaste prijs voor een bepaalde hoeveelheid middelen. In elk geval vermijdt u de hogere kosten van een on-premise datawarehouse dat 24 uur per dag, zeven dagen per week draait, ongeacht of resources in gebruik zijn of niet.

Het ondersteunt realtime inzichten

 • Datawarehouses in de cloud ondersteunen het streamen van gegevens, zodat u gegevens near realtime kunt opvragen om snelle en geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Het ondersteunt machine learning en AI-initiatieven

Klanten kunnen snel gebruiksscenario’s voor machine learning ontgrendelen en operationaliseren om bedrijfsresultaten te voorspellen.

Wilt u na lezen van bovenstaande voordelen meer weten, neem dan contact met ons op.

Beautiful dashboards with your data

Vandaag de dag wordt er binnen elk bedrijf ontzettend veel data gegenereerd. Den of Data helpt u als organisatie door uw data grondig te analyseren en inzichtelijk te maken waar en welke processen er geoptimaliseerd kunnen worden.

Data Discovery

Vul het onderstaande formulier in om een Data Discovery aan te vragen.

  Nieuws

  Data heeft nog veel verborgen potentieel, samen kunnen we hier meer uit halen. Daarom delen we graag onze ervaringen, inzichten en updates hier. Zo unlocken we samen nog meer data potentieel en dat is 100% onze focus!