Skip to content

Training / Workshops

Bij Den of Data delen we graag onze kennis. We vinden het belangrijk dat u als gebruiker optimaal gebruik maakt van uw Business Intelligence tools. Om snel met de software vertrouwd te raken, organiseren wij regelmatig BI trainingen. Bijvoorbeeld onze basistrainingen Power BI en Qlik Sense. Den of Data heeft hier jarenlange ervaring in en staat bekend om kwalitatieve en resultaatgerichte trainingen.

Om snel met de software vertrouwd te raken, organiseren wij regelmatig BI trainingen. Bijvoorbeeld onze basistrainingen Power BI en Qlik Sense. Den of Data heeft hier jarenlange ervaring in en staat bekend om kwalitatieve en resultaatgerichte trainingen.

Daarnaast bieden wij op maat gemaakte ‘in house’ trainingen aan. Op uw locatie en toegesneden op de eigen BI omgeving. Kijk hieronder voor de link naar uw training.

Power BI Basistraining .

Power BI – Basistraining (1 dag):

Microsoft Power BI is de interactieve tool voor het visualiseren en analyseren van data. Wil jij ook starten met het maken van analyses en rapportages in Power BI? Laat ons je helpen met onze training in Power BI.

Tijdens de training maak je stap-voor-stap kennis met alle mogelijkheden van Power BI. Dit doe je aan de hand van leerzame praktijkopdrachten, onder begeleiding van onze Power BI experts. De training wordt gegeven aan maximaal 8 personen. Op deze manier is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht, met veel ruimte om úw vragen te beantwoorden.

Na een korte introductie ga je direct aan de slag met het importeren van data. We leren hoe je gegevens opmaakt en hoe je relaties legt tussen de data. Maak vervolgens je eerste rapport en deel deze met je collega’s. We laten je zien welke visualisaties er allemaal beschikbaar zijn en hoe je deze het beste gebruikt. Creëer interactiviteit in je visuals door het toepassen van filters. En ga op reis door je rapport met de drill-down en drill-through functionaliteit.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Toevoegen van een dataset;
 • Toevoegen van additionele data;
 • Data prepareren;
 • Vullen van lege waardes;
 • Het splitsen van kolommen;
 • Het hernoemen van kolommen;
 • Data verwijderen;
 • Opzetten operationeel dashboard;
 • Data visualisaties maken;
 • Het publiceren en delen van dashboards.

Data Maturity scan

Veel data potentieel blijft onbenut, omdat bedrijven vaak niet weten waar te beginnen. Den of Data helpt hierbij. De afgelopen jaren hebben we een data maturity model ontwikkeld om structureel waarde te realiseren.

Wij adviseren hoe je van ‘reactief’ naar ‘topklasse’ kunt groeien in concrete stappen. Hier gebruiken we 10 meetpunten voor, onderverdeeld in:

 • Strategie
 • Data
 • Mens

Investeer 7 minuten en doe zelf de data maturity scan om te kijken waar de kansen liggen voor jouw organisatie. Je ontvangt gratis een rapport van 3 pagina’s met inzichten en advies!

Indentificeer de kansen van AI .

Willen jullie meer gebruikmaken van data en AI, maar weten jullie niet precies waarvoor en hoe jullie AI het beste kunnen inzetten? 

Wij helpen jullie hier graag mee!

In een viertal sessies gaan we samen met jullie aan de slag om beter grip te krijgen op wat AI is, wat het wel én niet kan, en hoe jullie dit concreet kunnen inzetten voor jullie organisatie. 

We doorlopen samen met jullie de volgende stappen:

1.    Training AI: we starten met een training over wat AI is, hoe het op hoofdlijnen werkt, wat je ermee kunt en waar je rekening mee moet houden.

2.    Identificeren van toepassingen: we gaan samen met jullie aan de slag om waardevolle toepassingen (‘use cases’) voor jullie organisatie te identificeren. We kijken hierbij zowel naar de financiële business case als naar de technische mogelijkheden.

3.    Uitwerken van een eerste proof-of-concept: op basis van jullie eigen data maken we samen met jullie een eerste uitwerking in de vorm van een proof-of-concept. Snel resultaten kunnen zien helpt om collega’s binnen jullie organisatie te mobiliseren!

4.    Plan voor implementatie: samen met jullie maken we een plan waarin we de stappen beschrijven die jullie kunnen zetten om AI op een goede manier te implementeren binnen jullie organisatie.

Qlik Sense Training .

Qlik Sense – Create vizualisations with Qlik Sense (2 dagen):

Aan de hand van een scenario worden de basisvaardigheden voor het maken van dashboards bijgebracht. De training combineert demonstraties en zelf-doen, zodat je in twee dagen de essentiële concepten voor het maken van effectieve Qlik Sense visualisaties en stories beheerst. Daarnaast wordt aandacht besteed aan best practices rondom het kiezen van de juiste visualisaties bij verschillende soorten data en aan onderdeel ‘Story telling’ binnen Qlik Sense.

Tijdens de training komende volgende onderwerpen aan bod:

 • Overzicht Qlik Sense;
 • Gegevens laden en koppelen;
 • Visualisatie concepten en best practices;
 • Qlik Sense grafieken en andere visualisaties;
 • Geografische kaarten in Qlik Sense;
 • Story telling;
 • Voorkennis vereist: geen, enige affiniteit met grafieken in Excel;
 • Benodigdheden: Laptop met Windows 7 of later.

Beautiful dashboards with your data

Vandaag de dag wordt er binnen elk bedrijf ontzettend veel data gegenereerd. Den of Data helpt u als organisatie door uw data grondig te analyseren en inzichtelijk te maken waar en welke processen er geoptimaliseerd kunnen worden.

Data Discovery

Vul het onderstaande formulier in om een Data Discovery aan te vragen.

  Video afspelen
  Video afspelen
  Video afspelen